Actionline

10 ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΤΟ LINKEDIN

Το LinkedIn είναι ένα κοινωνικό δίκτυο για επαγγελματίες και γίνεται όλο και πιο δημοφιλές καθώς αποτελείται απο 810 εκατομμύρια χρήστες σε περισσότερες απο 200 χώρες . Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν η ανάγκη δημιουργίας ή βελτίωσης του προφιλ σας είναι απαραίτητη είτε εργάζεστε είτε αναζητείτε εργασία είτε βρίσκεστε στο στάδιο των σπουδών σας .To προφίλ σας στο LinkedIn δεν είναι απλώς το online βιογραφικό σας. Αποτελεί το μέσο στο οποίο ουσιαστικά μπορείτε να χτίσετε την επαγγελματική σας εικόνα και να την <<πουλήσετε>> όσο το δυνατόν καλύτερα στον digital χώρο. Αύτα είναι τα απαραίτητα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να φτιάξετε το προφιλ σας

1. Τόσο η φωτογραφία όσο και το background είναι σημαντικά καθώς είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει κάποιος που μπαίνει στο προφιλ μας . Γι’αυτό φροντίζουμε η εικόνα να είναι ευκρινής και με ενδυμασία που να αρμόζει σε χώρο εργασίας . Το background πρέπει να είναι ουδέτερο χωρίς έντονα χρώματα.

2. Με το Summary , έχετε τη δυνατότητα να διηγηθείτε κάποια πράγματα για τον εαυτό σας , συμπληρωματικά με το επαγγελματικό σας υπόβαθρο . Γι’ αυτό το λόγο δεν πρέπει να επαναλάβουμε στοιχεία που μπορεί να βρει κάποιος στο βιογραφικό μας αλλά να επικεντρωθούμε σε μια << περίληψη >> του εαυτού μας σε 3-4 γραμμές όπου να αναφέρουμε κάποια skills , την εμπειρία μας ή αυτό που ψάχνουμε . Κάποιες ενδιαφέρουσες εκράσεις που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι : Experienced …. / Professional with a demonstrated history of providing excellent …. / Skilled in κλπ.

3. Το όνομα μας πρέπει να είναι γραμμένο στα αγγλικά και αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε συντομογραφίες και ψευδώνυμα

4. Όσο αφορά τον τίτλο , είναι σημαντικό να είναι σαφής για να κατατοπίζεται εύκολα ο ενδιαφερόμενος που θα μπει στο προφιλ μας . Γράφουμε την πιο πρόσφατη επαγγελματική μας πορεία έφοσον όμως σχετίζεται με αυτό που ψάχνουμε αλλιώς μπορούμε να γράψουμε τι είναι αυτό για το οποίο ενδιαφερόμαστε .

5. Ένα πολύ σημαντίκο βήμα στο οποίο πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία είναι αυτό της επαγγελματικής μας πορείας . Αρχίζουμε να γράφουμε από την πιο πρόσφατη επαγγελματική μας εμπειρία στη πιο παλαιή . Καλό είναι να γράψουμε την επαγγελματική μας πορεία που σχετίζεται με τον τωρινό κλάδο εργασίας μας ή με αυτόν που επιδιώκουμε να ενταχθούμε χωρίς να παρουσιάσουμε ρόλους που δεν θα μας επωφελήσουν καπου ή είχαμε για μικρό χρονικό διάστημα . Είναι βασικό όπως και στο βιογραφικό μας να έχουμε κάποια bullets σχετικά με τις αρμοδιότητες και τα επιτεύγματα σε κάθε ρόλο μας .

6. Στην ακαδημαϊκή μας εκπαίδευση γράφουμε πάλι από την πιο πρόσφατη στη πιο παλαιή στα αγγλικά . Δεν προσθέτουμε τυχόν σεμινάρια που έχουμε κάνει .

7. Στην ενότητα <> προσθέτουμε σεμινάρια και διπλώματα που έχουμε λάβει .

8. Skills : Προσθέτουμε όλες τις δεξιότητες που έχουμε και θέλουμε να προβάλλουμε , επιλέγοντας απο τις λίστες . Καλό είναι να βάλουμε skills που να είναι σχετικά με τον κλάδο που μας ενδιαφέρει γιατί μπορεί να εμφανιστεί το προφιλ μας σε κάποιο άνθρωπο που ψάχνει τα συγκεκριμένα skills . Επιπλέον το Linkedin παρέχει τεστ για ορισμένες δεξιότητες όπου μπορούμε να τα κάνουμε για να δείξουμε ότι έχουμε τη γνώση αυτών των αντικειμένων .

9. Στο πεδίο <> προσθέτουμε τις ξένες γλώσσες ανάλογα με το επιπέδο που έχουμε .

10. Τέλος στο πεδίο <> βάζουμε εθελοντική εμπειρία , εφόσον διαθέτουμε.

Scroll to Top